Go Back   Winnipesaukee Forum > Winnipesaukee Forums > General Discussion
Home Forums Gallery Blogs YouTube Channel Classifieds Links Calendar Register FAQDonate Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-16-2014, 04:08 PM   #1
NHKathy
Senior Member
 
NHKathy's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Moultonborough when I can / RI
Posts: 699
Thanks: 180
Thanked 38 Times in 22 Posts
Default T-Mobile

How is T-Mobile coverage/service/quality up there at the Lake?
Don't want to get it here in RI, only to not like it when I am at the Lake...
We currently have Verizon.
(tried a search on the forum 1st, but nothing new, last info I found was 2011...)
NHKathy is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 06:13 PM   #2
NoBozo
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Portsmouth. RI
Posts: 2,233
Thanks: 402
Thanked 459 Times in 307 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NHKathy View Post
How is T-Mobile coverage/service/quality up there at the Lake?
Don't want to get it here in RI, only to not like it when I am at the Lake...
We currently have Verizon.
(tried a search on the forum 1st, but nothing new, last info I found was 2011...)
I live in Rhode Island. We bought our TracFones in Laconia, Wally-Mart. They are Verizon. They are Not Smart. You can't get a Verizon TracFone in RI or CT, or Mass. Verizon works everywhere. What's wrong with that.. NB

Last edited by NoBozo; 01-16-2014 at 07:10 PM.
NoBozo is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 07:35 PM   #3
fugitivewife
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Boston and Moultonborough
Posts: 7
Thanks: 37
Thanked 11 Times in 3 Posts
Default

We have Verizon and it works all over the lakes area unlike the phones of many friends and family members with other carriers.
fugitivewife is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 09:23 PM   #4
loonguy
Senior Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Moultonborough near the Loon Center
Posts: 106
Thanks: 26
Thanked 33 Times in 21 Posts
Default T Mobile vs. Verizon

We have both, but only Verizon has had adequate coverage in the Lakes Region. Our current plan is to consolidate with Verizon next month if we can find an acceptable plan.
loonguy is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 10:02 PM   #5
LadyJane
Senior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: northern Ct.
Posts: 330
Thanks: 128
Thanked 43 Times in 31 Posts
Default

I have TMobile. I live in Ct. One of the reasons I got TMobile is so that when I come up to the lake I can call home. It works just fine in Meredith, goes out in Sandwich, in and out in some other towns in the area, but for the most part, good coverage.
LadyJane is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-16-2014, 10:05 PM   #6
LadyJane
Senior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: northern Ct.
Posts: 330
Thanks: 128
Thanked 43 Times in 31 Posts
Default

.........also, they have maps you can look at that show where the signal is good. I'm coming up next week so I'll try to notice more, but as I said, I get good signal in Meredith. I do recall that it wasn't good in the Bristol area though and that isn't far away.
LadyJane is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2014, 07:36 AM   #7
Markem
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NHKathy View Post
How is T-Mobile coverage/service/quality up there at the Lake?
Don't want to get it here in RI, only to not like it when I am at the Lake...
We currently have Verizon.
(tried a search on the forum 1st, but nothing new, last info I found was 2011...)
I"m in Dover and couldn't wait for my Tmobile contract to run out.... Very spotty Rochester north. Don't do it. Just switched to consumer cellular with no contract. Went with tmobile for the wifi to use overseas and they were suppose to merge w/att, which never happend... consumer cell uses att towers, but is only a 3g network.

my 2 cents.... goodluck
Markem is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2014, 07:54 AM   #8
MeredithMan
Senior Member
 
MeredithMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Meredith & Sudbury, MA
Posts: 430
Thanks: 134
Thanked 412 Times in 143 Posts
Default TMobile

I had TMobile up until a year and a half ago or so. Down here in the flatlands, they were fine, but signal/coverage was horrible at the lake. Have had VZN since then, and have never had an issue in NH.

MM
MeredithMan is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2014, 08:25 AM   #9
upthesaukee
Senior Member
 
upthesaukee's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Alton Bay
Posts: 4,699
Blog Entries: 2
Thanks: 1,410
Thanked 1,429 Times in 774 Posts
Default Shared plan...

Quote:
Originally Posted by loonguy View Post
We have both, but only Verizon has had adequate coverage in the Lakes Region. Our current plan is to consolidate with Verizon next month if we can find an acceptable plan.
When my wife decided she couldn't live without getting a smartphone last August, we were already with Verizon and went down to the Verizon store in Rochester. We found the phone of her dreams and switched over to a shared plan. We share the data, 1 GB, which we have not come close to exceeding (don't do a lot of streaming music / video.). We have unlimited calling and texting. We do have good coverage most areas in the lakes region.

With that being said, and in response to other comments in this thread, the new cell tower here in Alton (just off rte 28 about half way out the bay on the west side of the bay) will have ATT (already up), Verizon, TMobile, and I think the fourth one is Sprint. Due to terrain features, unlike down in the flatlands, cell coverage can be spotty with any carrier.

Good luck to all with their plan choices.
__________________
I Live Here... I am always UPTHESAUKEE !!!!
upthesaukee is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2014, 09:02 AM   #10
Pineedles
Senior Member
 
Pineedles's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Moultonborough & CT
Posts: 2,434
Thanks: 960
Thanked 595 Times in 333 Posts
Default

Last year reception on T-Mobile was better than it had been in many years. Not to say it's great now but at least I don't have to walk half-way up my driveway to get a signal. I still need to go outside my house but that's better than before. BTW, I live in Center Harbor.
Pineedles is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2014, 09:37 AM   #11
BroadHopper
Senior Member
 
BroadHopper's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Laconia NH / Bozeman MO
Posts: 4,752
Thanks: 2,280
Thanked 834 Times in 578 Posts
Default Sprint

I do know Sprint will waive roaming cost and you can turn on roaming if you can prove that you are not getting any coverage where you live. Ask.
__________________
Someday may never be an actual day.
BroadHopper is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2014, 08:45 PM   #12
NHKathy
Senior Member
 
NHKathy's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Moultonborough when I can / RI
Posts: 699
Thanks: 180
Thanked 38 Times in 22 Posts
Default

Thanks to all that responded - than you for your input!
NHKathy is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2015, 02:41 PM   #13
jazzman
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Mont Vernon NH & Big Barndoor Island
Posts: 258
Thanks: 4
Thanked 167 Times in 48 Posts
Default

Anyone tried T-Mobile lately. Thought I'd try out their $30/month 100m + "unlimited" LTE data. Their map claims 4g LTE in the Rattlesnake/Barndoor area. All I see is 2g data with ping time of around a second.

I've also noticed that what was my rock solid 6+Mbs Verizon service in May barely works on weekends now. Too many bored kids watching video on their phones I guess.
jazzman is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2015, 02:53 PM   #14
Pam
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 46
Thanks: 10
Thanked 17 Times in 9 Posts
Default

T-Mobile works very well for us in downtown Meredith and environs, but starts to cut out on parts of Route 104 and Rte 93 above Tilton. In general, it's been quite workable where we're located.
Pam is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2015, 12:36 PM   #15
Barndoor1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jazzman View Post
Anyone tried T-Mobile lately. Thought I'd try out their $30/month 100m + "unlimited" LTE data. Their map claims 4g LTE in the Rattlesnake/Barndoor area. All I see is 2g data with ping time of around a second.

I've also noticed that what was my rock solid 6+Mbs Verizon service in May barely works on weekends now. Too many bored kids watching video on their phones I guess.

We find TMobile service is terrible around the lake, including on Barndoor Island. No Service on land in Wolfeboro or on the Broads. Occasionally we'll pick up the old Edge network on Barndoor, but never 4G LTE. We've worked with TMobile's technical support and they have determined it is a low coverage area- despite what their map claims.
Barndoor1 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2017, 08:53 AM   #16
lakershaker
Senior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Rattlesnake Isl. - Simsbury, CT
Posts: 235
Thanks: 60
Thanked 38 Times in 20 Posts
Default Update on TMobile?

Hi All - has anyone had recent experience with TMobile at the lake? Looking at their coverage maps, it shows good 4G service - actually better than Verizon where I need it. But actual performance reviews would be appreciated. I know TMobile just acquired new spectrum which long-term should be great, but don't want to make a change if coverage suffers in the near-term.
lakershaker is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2017, 09:01 AM   #17
Wiezy
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Salem MA, Rattlesnake
Posts: 18
Thanks: 27
Thanked 8 Times in 3 Posts
Default Band 12 is great

Quote:
Originally Posted by lakershaker View Post
Hi All - has anyone had recent experience with TMobile at the lake? Looking at their coverage maps, it shows good 4G service - actually better than Verizon where I need it. But actual performance reviews would be appreciated. I know TMobile just acquired new spectrum which long-term should be great, but don't want to make a change if coverage suffers in the near-term.
Lakershaker-

We switched to T-Mobile this summer and are on the Northwest broad side of Rattlesnake getting 6-8mpbs of LTE. It is 100% due to the new Band 12 that you mentioned. I figured this out when we tried to use an older Samsung J7 phone (not Band 12) and it would barely work but that same T-Mobile SIM in a Nexus 5x (Band 12) worked great. When we go over to Cow island to visit friends, the reception disappears, and when we go down to the Southeast/Alton Bay corner of Rattlesnake the coverage also drops off. Definitely dependent on exactly where you are trying to get service.

We went with T-Mobile because it works so well at our property and using one of the MVNOs of T-Mobile called MintSIM and we're getting 10GB for $20/mo taxes included.
Wiezy is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2017, 11:34 AM   #18
lakershaker
Senior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Rattlesnake Isl. - Simsbury, CT
Posts: 235
Thanks: 60
Thanked 38 Times in 20 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Wiezy View Post
... when we go down to the Southeast/Alton Bay corner of Rattlesnake the coverage also drops off. Definitely dependent on exactly where you are trying to get service.
When you say drops off, does that mean losing some bars or slower service, or zero coverage? We are on that side of Rattlesnake, facing the gap between Treasure and Sleepers, so would need it to work.

Thanks!
lakershaker is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.

This page was generated in 0.10451 seconds