Go Back   Winnipesaukee Forum > Winnipesaukee Forums > Boating > Boat Repairs & Maintenance
Home Forums Gallery Blogs YouTube Channel Classifieds Links Calendar Register FAQDonate Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-21-2018, 09:00 AM   #1
Cal Coon
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Lakes Region
Posts: 302
Thanks: 102
Thanked 103 Times in 64 Posts
Default No throttle??

I have a 7.4l mercruiser that starts right up and idles fine and goes into forward and reverse with no problem. However, it will not throttle up whether in reverse or forward, or even in the neutral position. The cable looks fine at both the shift end, and the other end at the carburetor, any suggestions??

Last edited by Cal Coon; 07-21-2018 at 02:50 PM.
Cal Coon is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2018, 12:10 PM   #2
DickR
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Moultonborough
Posts: 532
Thanks: 0
Thanked 158 Times in 99 Posts
Default

First thought is carburetor fouling, perhaps due to fuel stored too long without stabilizer added.
DickR is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2018, 02:48 PM   #3
Cal Coon
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Lakes Region
Posts: 302
Thanks: 102
Thanked 103 Times in 64 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DickR View Post
First thought is carburetor fouling, perhaps due to fuel stored too long without stabilizer added.
I found the problem. Throttle cable broke inside the lining. Pulled right out when I disconnected it from the carburetor. Never had that happen before. I overdose every motor I own (with a carburetor), with Startron fuel stabilizer, and have NEVER had to rebuild, or replace a carburetor (yet!!) in anything for over 25yrs. Stuff works amazing. Highly recommend it if you're not using it.

Last edited by Cal Coon; 07-22-2018 at 09:19 AM.
Cal Coon is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2018, 03:29 PM   #4
bigdog
Senior Member
 
bigdog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Central MA-Gilford
Posts: 971
Thanks: 126
Thanked 65 Times in 54 Posts
Default

Ditto Cal Coon, had the same issue a few years back, a real mystery at first, but after a visit by a mobile marine tech who diagnosed.
bigdog is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.

This page was generated in 0.08628 seconds