Go Back   Winnipesaukee Forum > Support Forum > Site Support Forum
Home Forums Gallery Blogs YouTube Channel Classifieds Calendar Register FAQDonate Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-30-2023, 01:13 AM   #1
Skippermark
Member
 
Skippermark's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 42
Thanks: 6
Thanked 20 Times in 8 Posts
Default Site is unusably slow

Anyone else having an issue with the site been extremely slow?

Up at the lake this weekend I couldn’t access the site on my iPhone. It was just insanely slow and wouldn’t load. I thought it might’ve been my cell service, but it’s doing the same thing back home on fast Wi-Fi and on different devices, i.e. desktop computer and iPad.
Skippermark is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 05:03 AM   #2
Newbiesaukee
Senior Member
 
Newbiesaukee's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Coral Gables, winter; Long Island, summer
Posts: 1,348
Thanks: 915
Thanked 569 Times in 295 Posts
Default Unusable

It has been almost unusable. I assumed it was down…but it is extremely slow. I assume the Webmaster is aware.
__________________


"You're only young once, but you can be immature forever."
Newbiesaukee is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 05:34 AM   #3
jeffk
Senior Member
 
jeffk's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Center Harbor
Posts: 1,098
Thanks: 195
Thanked 383 Times in 220 Posts
Default

Yup, very slow for me as well.
jeffk is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 07:15 AM   #4
thinkxingu
Senior Member
 
thinkxingu's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 5,867
Thanks: 1,146
Thanked 1,930 Times in 1,189 Posts
Default

I'm using Tapatalk and haven't had any issues other than when at camp where Verizon wireless was unusable after 7AM every day this weekend.

Last night and right now, it's functioning perfectly on WiFi.

Sent from my SM-G990U1 using Tapatalk
thinkxingu is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to thinkxingu For This Useful Post:
joey2665 (05-30-2023)
Old 05-30-2023, 07:16 AM   #5
bobkatfly
Senior Member
 
bobkatfly's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Mirror Lake/Winter Harbor
Posts: 293
Thanks: 47
Thanked 46 Times in 41 Posts
Default

Started yesterday. Holiday weekend overload???
__________________
Bob F

Amherst till the big 66 comes (made it!)
Winter Harbor/Mirror Lake till the big guy comes
bobkatfly is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-30-2023, 07:43 AM   #6
Newbiesaukee
Senior Member
 
Newbiesaukee's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Coral Gables, winter; Long Island, summer
Posts: 1,348
Thanks: 915
Thanked 569 Times in 295 Posts
Default Time

Each “click” takes 55 seconds to get to the next screen. We have Spectrum internet and this is unique to the Forum.
__________________


"You're only young once, but you can be immature forever."
Newbiesaukee is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 08:25 AM   #7
Skippermark
Member
 
Skippermark's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 42
Thanks: 6
Thanked 20 Times in 8 Posts
Default

It's always hard to know if it's "just you" or others too. For me it started on Monday 5/29.

I'm getting the same results as Newbiesaukee, about a minute to load a page or go to the next screen when clicking something.
Skippermark is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Skippermark For This Useful Post:
Newbiesaukee (05-30-2023)
Old 05-30-2023, 08:46 AM   #8
Slickcraft
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Welch Island and West Alton
Posts: 3,172
Thanks: 1,136
Thanked 1,954 Times in 891 Posts
Default

I have not had any problem even on DSL on the island.

Alan
Slickcraft is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 10:19 AM   #9
codeman671
Senior Member
 
codeman671's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 3,224
Thanks: 194
Thanked 701 Times in 411 Posts
Default

I couldn't get on the site on my phone. Here at work (Consolidated network) its upwards of a minute to process.
codeman671 is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 10:29 AM   #10
Descant
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Merrimack and Welch Island
Posts: 3,816
Thanks: 1,124
Thanked 1,417 Times in 925 Posts
Default Still slow 10:30 am

Still unusably slow on my desktop via Xfinity. I don't have a phone comparison. 10:30 am, Tuesday 5/30/23.
Descant is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 10:50 AM   #11
thinkxingu
Senior Member
 
thinkxingu's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 5,867
Thanks: 1,146
Thanked 1,930 Times in 1,189 Posts
Default

Using Tapatalk on my Samsung S21, it's totally normal.

But I just tried using my school computer, and it's absolutely not functioning properly.

Sent from my SM-G990U1 using Tapatalk
thinkxingu is online now   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 03:15 PM   #12
webmaster
Moderator
 
webmaster's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 2,412
Blog Entries: 1
Thanks: 430
Thanked 3,634 Times in 809 Posts
Exclamation

Sorry about the problem. It is the forum, not you.

The problem started early on Tuesday morning. The problem is with the ad display software. Whenever an ad is displayed an error occurs and the rest of the page doesn't load until the error times out. This takes about a minute.

Tapatalk works fine since it doesn't display those ads. The forum can be used if you wait a minute between pages. Painfully slow, I know.

For several years I have contracted a consultant (Nick) who helps me with software and database issues that are beyond my experience. He has always been great but now I haven't been able to reach him. He did log in to the server this weekend but I think he may be on holiday now.

I worked on it most of yesterday without success. I had to go out today and hoped that Nick would surface. I will try a few more things tonight if I don't hear from him.

Again, I apologize for the problems. They have been rare. I'll try to get things working properly soon.
webmaster is offline   Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to webmaster For This Useful Post:
DRH (05-31-2023), KennyFromBoston (05-30-2023), Loub52 (05-30-2023), smith point boater (05-31-2023)
Old 05-30-2023, 03:25 PM   #13
Skippermark
Member
 
Skippermark's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 42
Thanks: 6
Thanked 20 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by webmaster View Post
Sorry about the problem. It is the forum, not you.
Regardless of the issue, thank you for all you do. This forum is a great resource to the community, and everyone appreciates all your efforts!
Skippermark is offline   Reply With Quote
The Following 13 Users Say Thank You to Skippermark For This Useful Post:
ApS (05-30-2023), Bernie Girl (05-30-2023), DRH (05-30-2023), FlyingScot (05-30-2023), jeffk (05-31-2023), KennyFromBoston (05-30-2023), Newbiesaukee (05-30-2023), Phantom (05-31-2023), pondguy (05-30-2023), SAMIAM (05-31-2023), Slickcraft (05-30-2023), TheTimeTraveler (05-30-2023), TiltonBB (05-30-2023)
Old 05-30-2023, 04:18 PM   #14
thinkxingu
Senior Member
 
thinkxingu's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 5,867
Thanks: 1,146
Thanked 1,930 Times in 1,189 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Skippermark View Post
Regardless of the issue, thank you for all you do. This forum is a great resource to the community, and everyone appreciates all your efforts!
Agreed—I've gotten tons of priceless info, advice, and connections here.

Sent from my SM-G990U1 using Tapatalk
thinkxingu is online now   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 04:31 PM   #15
steve-on-mark
Senior Member
 
steve-on-mark's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Epping, NH / Mark Island
Posts: 1,574
Thanks: 147
Thanked 631 Times in 355 Posts
Default

seems to be fixed now!
__________________
....keeping " urban decay " out of photos for nearly a year.
steve-on-mark is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 04:40 PM   #16
webmaster
Moderator
 
webmaster's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 2,412
Blog Entries: 1
Thanks: 430
Thanked 3,634 Times in 809 Posts
Exclamation

Quote:
Originally Posted by steve-on-mark View Post
seems to be fixed now!
Not completely fixed but I removed the ad code from the headers and other pages. When I get the ad display software fixed I'll put the code back in.
webmaster is offline   Reply With Quote
The Following 12 Users Say Thank You to webmaster For This Useful Post:
DRH (05-30-2023), garysanfran (05-30-2023), ghfromaltonbay (05-30-2023), granitebox (06-02-2023), jeffk (05-31-2023), KennyFromBoston (05-30-2023), Newbiesaukee (05-30-2023), NHskier (05-30-2023), Pricestavern (05-31-2023), Skippermark (05-30-2023), smith point boater (05-31-2023), TiltonBB (05-30-2023)
Old 05-30-2023, 06:14 PM   #17
tis
Senior Member
 
tis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,225
Thanks: 690
Thanked 1,323 Times in 918 Posts
Default

I missed checking it. I gave up when every click took a minute. Glad it is back. Since it was just this forum, I assumed it wasn't just me.
tis is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 06:58 PM   #18
Descant
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Merrimack and Welch Island
Posts: 3,816
Thanks: 1,124
Thanked 1,417 Times in 925 Posts
Default Thank you

Thanks, Don. All OK here, now. Who remembers dial up? Acoustic couplers? Same load time for everything. We've been spoiled and it's all for free.
Descant is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 07:15 PM   #19
tis
Senior Member
 
tis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,225
Thanks: 690
Thanked 1,323 Times in 918 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Descant View Post
Thanks, Don. All OK here, now. Who remembers dial up? Acoustic couplers? Same load time for everything. We've been spoiled and it's all for free.
I was thinking about dial up when the site wasn't working. How did we stand it?
tis is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to tis For This Useful Post:
Pricestavern (05-31-2023)
Old 05-30-2023, 07:57 PM   #20
Slickcraft
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Welch Island and West Alton
Posts: 3,172
Thanks: 1,136
Thanked 1,954 Times in 891 Posts
Default

I am running FireFox on a PC and never had an issue. Learning that it was ad related made me wonder. I have both AdBlock Plus and Ghosery running so maybe the ads were not allowed to start.

Alan
Slickcraft is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 11:34 PM   #21
Skippermark
Member
 
Skippermark's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 42
Thanks: 6
Thanked 20 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Slickcraft View Post
I am running FireFox on a PC and never had an issue. Learning that it was ad related made me wonder. I have both AdBlock Plus and Ghosery running so maybe the ads were not allowed to start.
You could be right. My wife runs AdGuard and was able to get on without any issues. I don’t but never even thought of that.
Skippermark is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2023, 11:55 PM   #22
Skippermark
Member
 
Skippermark's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 42
Thanks: 6
Thanked 20 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Descant View Post
Thanks, Don. All OK here, now. Who remembers dial up? Acoustic couplers?
I remember those!

And then we got a Hayes 300 baud Smartmodem…and eventually 56k. Oh, the things you could do with such speeds.

Well, until someone picked up the phone and you got kicked off.

Memories…
Skippermark is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2023, 12:00 AM   #23
Winilyme
Senior Member
 
Join Date: Oct 2019
Location: Ice in = CT / Ice out = Winnipesaukee
Posts: 414
Thanks: 96
Thanked 249 Times in 131 Posts
Default Dial-up

https://youtu.be/QDS4B0mM-ew
Winilyme is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2023, 07:30 AM   #24
Pricestavern
Senior Member
 
Pricestavern's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Valencia, Spain (formerly Rattlesnake Isle)
Posts: 388
Thanks: 121
Thanked 142 Times in 82 Posts
Default All Good

All good now. Pages load quickly. I'm connecting from Spain so it's about 7:30am NH time.
Pricestavern is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.

This page was generated in 1.12193 seconds